24 Aralık 2010

EN KÖTÜ MODA HATALARI

Moda ve trendleri takip ederken yada kendi stilinizi yaratırken herkesin istediği tek birşey vardır, o da tabii ki MUHTEŞEM GÖRÜNMEK. Yapılan bazı hatalar, çok iyi görünen bir kıyafetin bile önüne geçer. İşte en çok yapılan moda hataların listesi:

1) BÜYÜK KIYAFETLER GİYMEK: Bol dökümlü kıyafetler doğru şekilde kullanıldığında güzel durabilir, fakat burada kastettiğimiz, dizimize kadar uzun gelen tişörtler ve bol pantolonlar. Hamile değilseniz, yada hamileyken aldığınız kilolardan henüz kurtulamadıysanız, kocanızın dolabından uzak durun.



2) YEŞİL VE KIRMIZIYI BİRARADA KULLANMAK: Noel partisine gitmiyorsanız, bu iki rengi birarada kullanmayınız. Yılbaşı ağacından çok bir farkınız kalmaz. Aynı şey makyaj için de geçerli. Eğer yeşil göz farı kullanıyorsanız, kırmızı bir ruj yerine daha doğal görünen bir dudak parlatıcı kullanın.


3) KİRLİ VE ESKİMİŞ AYAKKABILAR: Kıyafetinize uygun olmayan bir ayakkabı giymek de bir hata, fakat kirli ve deforme olmuş bir ayakkabı sadece bir hata değil, aynı zamanda karşınızdaki insana iyi bir izlenim bırakmaz.

4) GÖBEĞİ AÇIK BLUZ VE MİNİ ETEĞİ BİRARADA GİYMEK Sanırım bu yapılacak hataların en kötüsü. Sizi basit gösterir. Mini eteğinizi giyerken kalça kemiklerini örtecek uzunlukta bluzlar seçin. Göbeği açık bir bluz giymek için de kot pantolon tercih edin.



5) ÇOK FAZLA TAKIYI BİRARADA KULLANMAK: Göz alıcı küpeler, çılgın bir kolye, birkaç bilezik ve birkaç yüzük, hatta birde broş taksanız nasıl olur? Kendiniz bir süs eşyasına dönüşebilirsniz. Bunun yerine ince zincirli zarif bir kolye ve sade küpeler yeterli olacaktır. Göz alıcı küpeler takmak isterseniz, bunu bir yüzük ve bileziklerle tamamlayabilirsiniz.




6) BİRDEN FAZLA DESENİ BİRARADA GİYMEK: Her ne kadar IKEA desenden korkmayın desede, siz bunu kıyafetlerinize yansıtmayın. Desen fazlalığını sadece ev dekorunda kullanın. Çiçekli bir gömleğin altına ekoseli bir pantolon giymeyin. 



7) KIYAFETLERİNİZİN ALTINDAN GÖZÜKEN İÇ ÇAMAŞIR İZİ: Bununla ilgili fazla birşey söylemeye gerek var mı? Uygun bir çamaşırla bu sorun sorun olmaktan çıkar.

8) TURUNCU BİR TEN biraz bronz bir ten hoş gözükebilir, fakat bunu abartmaya gerek yok. Ucuz bronzlaştırıcılardan uzak durun.



9) KOT PANTOLON VE CEKET TAKIMI: 80 li yıllarda çok modaydı, o zamanlarda bile yapılmış bir felaketti.





10) BAŞTAN AŞAĞI LEOPAR, KAPLAN YADA ZEBRA DESENLERİ GİYMEK: Sizi hayvanat bahçesinden kaçmış bir hayvanla karıştıracaklarsa, en iyisi bu desenlerden uzak durmak. Bu desenleri tek bir kıyafetinizde yada aksesuarınızda kullanın. O zaman çok şık olacaktır.



11) BURUŞUK KIYAFET GİYMEK: Üşenmeyin, giysilerinizi ütüleyin.

12) LEKELİ KIYAFET GİYMEK: Bir bebeğe bakmıyorsanız, yapılan bu hata için bahaneniz olmamalı. Kıyafetinizden leke çıkmıyorsa o kıyafeti atın, yada bir broş ile kamufle edin.

13) ÇOK BELİRGİNLEŞMİŞ SAÇ DİPLERİ Koyu renge boyanmış koyu renk saçlarda kötü durmasada, açık renge boyanmış koyu renk saçlarda dip boyayı çok bekletmemek gerekir.

14) PEDİKÜRSÜZ AÇIK AYAKKABI GİYMEK: Bazı ayaklar vardır, çok güzellerdir, ne giyseler yakışır. Fakat öyle değillerse, pedikür yaptırana kadar kapalı ayakkabıyı tercih edin. Yada biraz vazelin, biraz da oje ile kendiniz de halledebilirsiniz.

15) SİZE UYGUN OLMAYAN, YAKIŞMAYAN MODAYA UYMAK: Moda kurbanı olmayın. Yaşınıza ve kilonuza uygun olan kıyafetleri seçin. Şimdi şortlar, mini etekler çok moda. Vücudunuz bu tip kıyafetlere uygun olmayabilir, ısrarla giymeyin. Ten renginizi, saç renginizi, ön plana çıkaran renkler seçin. Doğru seçimlerle çok güzel olabilirsiniz.