16 Aralık 2010

Dolabımızı detokslasak mı, detokslamasak mı, işte bütün mesele bu

Yeni bir yıla, mevsime yada döneme girmeden kendimizi yenilesek, moralimizi yükseltsek hiç fena olmaz. Kıyafet, ayakkabı, aksesuar .. yani çekmece ve dolaplarımızı şöyle bir göz gezdirip organize edip hayatımızı kolaylaştırsak, güzel olmaz mı? Onca zaman farkında olmadan sırtınızda taşıdığınız dolabınızın o fazla yükünü azalttığınızda kuş gibi hafifleyeceksiniz! Gerçekten. Ayrıca, giymediğiniz o kıyafetlerinizin olumsuz enerjilerinden kurtulup, yeni alacağınız güzel şeyler için de yer açmış olacaksınız. Dolabınızdan çıkardığınız fazlalıklara rağmen sanki daha çok giyecek kıyafetiniz varmış gibi hissedeceksiniz.


 

Detokssun faydaları:


- Daha fazla giyilebilir ve değerli kıyaflerinizin ortaya çıkması.
- Daha fazla zaman (çok çabuk giyinebileceksiniz)
- Daha fazla para (gereksiz harcamalardan kaçınacaksınız)
- Daha fazla öz güven.


Nasıl başlasak?


İhtiyacınız olan şeyler:

- Boş zamanınızın olduğu bir gün.
- 2 büyük boş kutu yada torba.
- Askılar.
- Ruhunuzu şenlendirecek, canlandıracak müzik.
-Torba dolusu cesaret.

İlk olarak dolabızı yere yada yatağınızın üzerine boşaltın.

1. kutuya: defolu, lekeli, eski püskü, démodé, şekilsiz, ve tarzınız olmayan bütün kıyafet ve aksesuarlarınızı ayırın. Bunları bir kişiye yada bir kuruma bağışlayabilirsiniz.

2. kutuya: ayıracaklarınız biraz daha zor olacak. Bu noktada biraz cesaretli olun. Tarzınız olmayan herşeyi bu kutuya atın. Emin olmadıklarınızı tekrar deneyin, Üzerinizde nasıl duruyor? Başkası giyse ona iltifatta bulunurmuydunuz? Olması istediğiniz tarzınıza uygun mu? En son ne zaman giydiniz? Aralarında az giyilmiş yada etiketi hiç çıkarılmamış parçalar da olsa istemediklerinizi ayırın. Bu kutudakileri isterseniz gittigidiyor.com da satabilir, yada evde arkadaşlarınızla değiş tokuş partisi düzenleyebilirsiniz. Dolaplarını detokslamış diğer arkadaşlarınızla buluşup, kendi tarzınıza uygun olan şeylerle değiştirebilirsiniz Bu çok eğlenceli olabilir.

Saklayacağınız kıyafetleri güzelce askılara asıp dolabınıza tekrar yerleştirin. Tchibo da dönem dönem satışa çıkan çok güzel, etek, pantolon, gömlek, kemer, kravat ve fular askıları oluyor. Çok kullanışlı ve az yer kaplıyorlar. Ikea dan da özel saklama kutuları, sepetleri ve askıları bulabilirsiniz.  Benim tercihim kıyafetleri kategorilere göre ayırmak, gömlekler, gündelik bluzler, askılılar, gece elbiseleri, abiyeler gibi. Yada kıyafetleri renk uyumuna göre kombine ederek de gruplayabilirsiniz.




 

Son veda


Arkanıza bakmadan, pişmanlık duymadan, dolabınızdan ayırdıklarınızla vedalaşın. Yanlış yaptığınız bir alışverişten sakladığınız elbiseyi, zayıflayınca giyeceğiniz o pantolonu unutun artık. Bunlar dolabınızda değerli olan yerinizi işgal ediyorlar. Bu boşalan yerleri, yeni bir siz için alacağınız kıyafetler için boş bırakın. Yeni hayatınız için yer açın.