10 Aralık 2010

Dolabınızda bulunması gereken 20 parça

Hiç başınıza geliyormu, bir davete, partiye, akşam yemeğine, yada o ilk buluşmaya gideceksiniz ve giyecek birşey bulamıyorsunuz. Dolabınız ağzına kadar dolu, ama yinede giyecek birşey yok. Denizin ortasında kalakalıp, bir damla su bulamamak gibi. Hemen arkadaşınızı arıyorsunuz ve acil yardım diliyorsunuz. Yardım almak yada yardımcı olmak güzel birşey, fakat bu kadar panik, koşuşturma çok gereksiz. Dolabınızı şimdi bir kenara koyun ve bu listeyi inceleyin. Eksiklerinizi tamamladığınızda bundan sonra rahat edeceksiniz. Son dakika durumlarında kalakalmayacaksınız.

İşte dolabınızda bulunması gereken 20 parça kıyafet ve aksesuarlar listesi:


1) Küçük siyah elbise (Little Black Dress):



Sade fakat şık ve güzel dursun. Ne çok bol, ne de çok dar. Farklı aksesuarlarla ister iş görüşmesine, ister akşam kokteyle bu elbiseyle gidebilirsiniz.


2) Trençkot:



Bunun modası hiç geçmiyor, bu yüzden kaliteli, siyah yada bej rengi bir trençkot alın. Bu parçada paranıza kıyıp iyi birşey alın (yada indirim sezonunu bekleyin) çünkü çok ama çoook uzun süre kullanacaksınız.


3) Kot pantolon:



Üzerinizde muhteşem görünen, kendiniz güzel ve rahat hissettiren bir kotunuz her zaman bulunsun.


4) Siyah topuklu ayakkabı:



Siyah topuklu ayakkabılar çok amaçlı kullanılabilinir. Abiyenin, takım elbisenin, kotun altına giyebilirsiniz. Önemli olan eski görünmemesi.

5) Takılar:

                 

Bir çift sallanan, ışıl ışıl parlayan küpeleriniz olsun. Bir kadını anında güzelleştirir ve göz kamaştırır. Bunun dışında gerçek olmasa da inci kolyeniz olsun. Bu da çok amaçlı parçalardan biri. Ayrıca kıyafetlerinizi tamamlaması için gösterişli bir yüzüğünüz olsun. Bunu tek başına, başka aksesuar takmadan da kullanabilirsiniz.

6) 3 parçadan oluşan takım elbise (Ceket, pantolon, ve etek)



İşiniz gereği takım elbise giymeseniz bie birtane bulundurun. Bunu herzaman ödünç alamayabilirsiniz. Paça boyu olmaz, beli oturmaz, üzerinizde iyi durmaz. Ayrıca bu üç parçayı ayrı ayrı kullanıp başka kıyafetleri tamamlayabilirsiniz.


7) Siyah gündelik çanta:



Kendinizi şımartın, en azından birtane kaliteli siyah gündelik bir çantanız olsun. Tepe tepe kullanacağınız bir parça.

8) Güzel iç çamaşırları:




Kendinizi güzel hissetmenizi sağlar, gözükmeseler bile. Askıları çıkabilen bir ürün olmalı ki, gerektiğinde straplez yada ince askılı bir elbise ile de giyebilirsiniz.


9) Siyah hırka:



Öyle zamanlar olur ki, hava durumunu bilemezsiniz. Yazın ortasıda gittiğiniz bir restoran, kafe, ofis yada süpermarkette klimalı alanlarda üşüyebilirsiniz. Yanınıza hırka alırsanız, istediğiniz zaman giyebilir, istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz. Ayrıca yazın akşam srinliğinde de kendinizi korumuş olursunuz.


10) Kot ceket:


Bu da siyah hırka gibi kullanışlı, siyah hırkaya alternatif bir parça. Broşlarla süsleyip, elbiselerinizi tamamlayabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde ideal.


11) Kışlık uzun siyah palto:



Evet yine siyah. Çünkü bu renk hemen hemen diğer bütün renklerle uyum sağlar. Uzun olmasının avantajı, paltonun altından uzun elbisenin etek ucu yada uzun hırkaların gözükmemesi.


12) Korse:


Belki biraz kilo aldınız. Göbeğiniz fırtıyor. Bu parça çok önemli bir kurtarıcı olabilir. Göğüs altından, basenleri de kapsayan bir model alın.


13) Güneş gözlüğü:



Sezonda yada indirim sezonunda pahalı bir gözlük alın. Gerçekten cam kalitesinde ucuzlara göre fark oluyor. Her sezon yeni bir gözlük almanıza gerek yok. Kendi tarzınızı yansıtan tek bir tane alsanız, uzun bir süre kullanabilirsiniz.


14) Çok amaçlı bluz:

  
Öyle bir bluzunuz olsun ki, gerektiğinde takım elbiseyle yada kotun üzerine giyilsin.


15) Abiye:



Tek bir abiyeniz olacak ise, renginin saçınızla, teninizle, göz renginizle uyumlu olmasına dikkat edin.


16) Siyah abiye şal:



Abiye elbiselerin üzerine hırka yada kot ceket giymeniz yeri geldiğinde uygun olmayabilir. Bu tarz bir şal elbisenizi tamamlayıp, omuzlarınızı ısıtabilir. Başka kıyafetlerinizde gündelik bile kullanabilirsiniz.


17) Mayo/ Bikini:



En azından birtane, güzel, havalı, kendinizi güzel hissettiren bir mayo yada bikininiz dolabınızın bir köşesinde bulunsun.


18) Ev kıyafeti:



Eşofmana alternatif rahat bir kıyafet kendinizi daha güzel hissettirecektir. Bakkala, süpermarkete yada komşuya uğramanız gerektiğinde de, kıyafetinizi değiştirmenize gerek kalmaz.


19) Siyah Babet:


Siyah babetler hemen hemen herşeyin altına olurlar. Hem rahat, hem de pratikler.

20) Siyah abiye çanta:


Siyah abiye çanta da hemen hemen bütün abiye kıyafetlere uyar. Ayrıca başka kıyafetlerinizin de havasını değiştirir.




Her Cuma

Her Cuma günü, bu blogda yeni tasarım ürünler, moda, stil yada gezi/alışveriş konuları hakkında yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Bu hafta dolabınızı en etkili hale getirmek için hazırladığımız listeye bakıp, eksiklerinizi tamamlamak için kendinize bir alışveriş listesi oluşturabilirsiniz. Herşeye sahip olup, bir servet harcayıp dolabınızı tıka basa doldurmanıza hiç gerek yok. En temel olanlara sahip olmanız sizi memnun edecektir.